lördag 19 maj 2012

Badrummet klart

Det är alltmera som börjar bli klart, men väntar på möbler från Sverige + att en hel del skall målas.
Badrummet är dock klart sånär som på en väldigt snygg gammaldags handukstork som inte kommit ännu.
Större bild? = klicka på bild

FÖRE

Golvet lagt


Klart
Jag hade ett toalettskåp i nyrenässans med marmorskiva och spegelöverdel. Underskåpet med marmorskiva blev skrivbord till Ulrika, och då hade jag spegeldelen med smålådor över.
Jag monterade denna på väggen och sedan listade jag in väggarna i fält och monterade hyllor. Fräste listerna och hyllorna med handöverfräs. Satte delft-aktigt kakel i rutorna och ådringsmålade  hyllor och lister. En ny vask i gammal stil (internetbeställning Hudson Reed) Lampan över spegeln 12 euro på loppis i Barjols.
De andra 2 lamporna i taket är egen tillverkning, bruna i orginal, men jag målade  dom blankvita för att ge en dom en  emalj-aktig karaktär.
Passar bättre i ett badrum, tycker jag.


2 kommentarer:

  1. Hej Lasse och Ulrika. Jag hamnade här " av misstag" men det var kul att läsa. Jag sökte efter resealternativ mellan Nice till Barjol/ Marseille till Barjol. Mina föräldrar har sedan 20 år hus i Ponteves men de är nu i 80 årsåldern och är inte där så ofta längre. Vi barn letar efter andra sätt att resa än att köra bil t/r. Vi vill kunna åka oftare och letar efter flyg till Nice/Marseille - buss/tåg vidare till Barjol. Googlade på detta då er sida om upp. Fint kakel förresten. Kom gärna med tips om bästa resförslaget om ni har något. Bästa hälsningar Bodil bodil.fredriksson@telia.com

    SvaraRadera
  2. Oj det går undan, ni är så duktiga. Ser fram emot nästa bildsvit, det blir kul att jämföra med bilderna vid ert husköp.
    Vi höra av oss via e-mail när vi är nere i Fayence om några veckor, du Lasse verkar har koll på marknaderna och jag behöver tips.
    Sommarhälsningar Fellini

    SvaraRadera