måndag 27 februari 2012

Bättre och bättre dag för dag

Sjöng Sigge Furst (för er som är gamla nog att minnas det).
Det stämmer verkligen bra. Förra söndagen kom Tobias, Camilla, Clara, Hanna och Ava på besök. Endast några timmar innan de skulle komma slurpade det till i röret och vattnet började strila så smått. Vädret efter det har varit fantastiskt, upp till 25 grader i solen.
Köket fotskrider och vi har varit i Salernes och köpt kakel. Salernes är vida berömt för sitt handgjorda kakel, ofta i starka färger. Handgjort ja, det betyder 2 saker, dyrt och ojämnt i storlek. Dyrt, riktigt dyrt. Enfärgad platta 1200 sek / kvm. Mönstrad 15 euro styck!!! Det ger ett kvadratpris på 8000! Det kan naturligtvis inte vi köpa, det är för rika Amerikaner. En sådan ringde faktiskt medan vi satt där.
Hur som helst, vi köpte 7 kvm vitt, andrasortering, 60 euro/kvm och hundra mönstrade plattor, restparti för... inte 150 kr/styck, utan 6 kronor/styck. Allt som allt gick det på drygt 5000. Även om det här kan räknas som billigt med salernes-mått tycker jag fortfarande det är dyrt. Men om man bor 2 mil från ett mycket berömt kakelställe så känns det ändå rätt attt ha ett lokalt kakel. Jag har börjat så smått att sätta och som jag sa- handgjort, inte en platta är exakt lika stor som den andra. Med tanke på att jag alltid varit usel på att sätta kakel och att plattorna kan skilja så mycket som 7 mm.... På långt håll och svaga ögon, det blir faktiskt inte så dåligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar